top of page

Засідання педагогічної майстерні

П'ятниця. Дзвінок сповістив не лише про кінець уроку, закінчення робочого тижня, а й про початок осінніх канікул. Гарного відпочинку, ліцеїсти!

Вихідні у всіх пройшли під гаслом : "Прояви громадянську активність". І ось, нарешті, понеділок - початок нового робочого тижня. Дехто вважає понеділок важким днем. Надзвичайно продуктивним він виявився для членів педагогічної майстерні. Нині вони працюють над єдиною методичною темою "Формування та розвиток ключових компетентностей на уроках через використання педагогічних інновацій". Цього року вже триває 111 етап - адаптаційно - корекційний і члени педмайстерні поставили перед собою завдання щодо вдосконалення системи роботи над методом проектів.

На засіданні виступили Запорожець В. Ю. та Козлова Н. В., які розкрили проектну діяльність як таку, що руйнує шкільну рутину. Михайлишина Н. А. нагадала про класифікацію проектів, а методичні рекомендації щодо етапів роботи над проектом презентувала Данилюк Л. О. Члени засідання взяли участь в обговоренні питання, порушеного Константиновою О. Ф. - "Критерії оцінювання проектних робіт".

Традиційно, під час таких зустрічей, йде знайомство як із забутим давнім, але надзвичайно корисним, так і новим, сучасним переліком методичної літератури та Інтернет-ресурсів з актуальних питань щодо організації проектної діяльності. Його склала Стеблюк О. А.

А далі були цікаві практичні вправи, корисні поради, обмін думками та анкетування. В результаті, усі прийшли до спільної думки, що метод проектів - це така технологія, що орієнтована не на інтеграцію фактичних знань, а на їх застосування.

В роботі сучасного вчителя важливим є знайти розумний баланс між академічними та прагматичними знаннями, умінням, навичками.

Попрацювали, отримали заряд позитиву, активно і з користю поспілкувалися. І готові робити світ кращим


bottom of page